Glad stucwerk

Bent u op zoek naar een gladde afwerking van uw wanden en/of plafonds? De ondergrond van uw wanden en/of plafonds bepaalt of er dik of dun gestuct dient te worden. En de dikte van de laag stuc bepaalt dan weer of het pleisterwerk of raapwerk wordt genoemd.

Er zijn veel verschillende benamingen voor diverse soorten stucwerk. Om te kunnen bepalen welk soort stucwerk geschikt is voor uw woning / pand, is het van belang om te weten wat de ondergrond is en of het om bijvoorbeeld een binnenmuur of plafond gaat of om een buitenmuur. Ook kunnen wij structuur stucwerk en betonstuc aanbrengen.

Welke stucwerk moet ik kiezen?

Bij ongelijke / ruwe ondergronden is het nodig om een dikke laag stucwerk aan te brengen om de wanden vlak te kunnen maken, dit wordt raapwerk genoemd.

Beschadigde muren en/of plafonds worden bijvoorbeeld ook vaak met raapwerk weer glad gemaakt door onze stucadoors. Ook kan raapwerk op ondergronden zoals dat van een open haard of ronding worden aangebracht.

Bij nieuwbouwwoningen is de ondergrond in de meeste gevallen al relatief gelijkmatig, waardoor er alleen maar een dun laagje stucwerk benodigd is, dit staat ook wel bekend als dunpleister.

Dit scheelt uiteindelijk ook in de kosten, omdat dunpleister met een machine aangebracht kan worden, waardoor het tijd scheelt en vanwege het dunne laagje stuc ook materiaal. Ook bij oneffenheden en scheuren zou dunpleister toegepast kunnen worden.

stucwerk

Sausklaar stucwerk

Wilt u liever de muur glad maken zodat het daarna nog geschilderd kan worden? Kies dan voor sausklaar stucwerk.

De afwerking is wat hoger dan bij behangklaar stucwerk, waardoor het resultaat ook net even gladder en vlakker zal zijn.

Uiteraard dient het stucwerk dan nog te worden voorzien van schilderwerk. Met latex spuiten behaalt u het mooiste en snelste resultaat.

Behangklaar stucwerk

Ook zijn er na het aanbrengen van het stucwerk zelf twee verschillende afwerkingen mogelijk. U kunt kiezen voor behangklaar stucwerk.

Dan worden de grootste oneffenheden en gaatjes uit het stucwerk gehaald en dan is de ondergrond goed genoeg om behang erover aan te brengen.

Omdat het minder tijd in beslag neemt, zijn de kosten ook relatief laag.

 

Sierlijsten

Wist u dat wij ook sierlijsten en ornamenten kunnen aanbrengen op uw wanden en/of plafonds?

Een sierlijst geeft een extra stijlvolle uitstraling. Sierlijsten en ornamenten worden altijd op een vlakke ondergrond aangebracht en komen het beste tot hun recht op een mooi glad gestucte muur of plafond.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ook zakelijk kunnen wij u van dienst zijn!

TLD Stucadoors

Bekijk hier enkele
stucwerk foto’s

Hieronder treft u een selectie foto’s aan van enkele van onze projecten. Volg ons via Social Media, zoals op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!

Vraag vandaag nog een offerte aan bij TLD Stucadoors

of bel ons: 06 28 24 53 04